Nova vest
Tenis

Nedelja, 17.07.2011.

11:33

FED kup: Srbija gostuje Belgiji

Teniska reprezentacija Srbije u prvoj rundi Svetske grupe FED kupa za 2012. godine igraće protiv Belgije, na gostovanju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Žreb u Japanu nije bio nimalo blagonaklon našim teniserkama, posebno što postoji mogućnost da Belgijanke budu u najjačem sastavu.

Najbolja belgijska teniserka Kim Klajsters trenutno je druga na svetu, a protiv Jelene Janković i Ane Ivanović na 12 mečeva doživela je samo jedan poraz i to od trenutno 15. na svetu.

Klajstersova, aktuelna šampionka Australijan Opena i US Opena, čak sedam puta je slavila protiv Jankovićeve, od koje je samo jednom izgubila, dok protiv Ivanovićeve ima četiri trijumfa.

Pored Klajstersove, velika nada Belgije je Janina Vikmajer, trenutno 19. na svetu, koja je do sada odigrala samo po jedan meč sa najboljim srpskim teniserkama. Od Jankovićeve je izgubila, dok je Ivanovićevu pobedila.

Srbija je povratak u Svetsku grupu elitnog takmičenja obezbedila pobedom na gostovanju Slovačkoj, kada su pored Jankovićeve i Ivanovićeve za naš tim igrale i Aleksandra Krunić i Bojana Jovanovski. Njih četiri bi trebalo ponovo da se nađu u timu za okršaj sa Belgijom, ali do tada je ostalo još više od pola godine, pošto je meč zakazan za februar 2012.

"Bolje Belgija nego Rusija"

Selektor ženske teniske reprezentacije Srbije Dejan Vraneš izjavio je danas da je zadovoljan žrebom.

"Bolje je igrati protiv Belgije, nego protiv Rusije koja je bila najteža moguća opcija, kako zbog jačine tima, tako i zbog toga što bi morali da gostujemo Ruskinjama, verovatno u Moskvi, gde će u februaru biti minus 30 i to odmah posle Otvorenog prvenstva Australije koje se igra po izuzetno velikim vrućinama", rekao je Vraneš.

On je istakao da će."puno toga zavisiti od toga ko će nastupiti za reprezentaciju Belgije", odnosno da li će u njihovom timu biti Kim Klajsters.

"Belgijanke svakako, nisu lak protivnik, ali nema lakih protivnika u Svetskoj grupi. Nadam se da će naše devojke biti zdrave i u formi. Ima još puno vremena do meča i rano je prognozirati bilo šta. Uvid u njihovu formu imaću tokom tuirnira u Australiji. Mi ćemo, kao i do sada, gledati da se što bolje pripremimo za meč kako bi dali sve od sebe za pobedu" rekao je selektor Vraneš.

Prvi reket Srbije, Jelena Janković takodje je zadovoljna žrebom.

"Smatram da smo izvukli dobar žreb za prvo kolo Svetske grupe za 2012. godinu, koje je ujedno četvrtfinale ovog takmičenja. Imamo izuzetno jak sastav i mislim da smo jedna od najboljih reprezentacija u svetu. Bićemo spremne i idemo ka ostvarenju našeg cilja, a to je titula", rekla je Janković.

Druga teniserka Srbije Ana Ivanović ocenila je da je Belgija sa Kim Klajsters "verovatno najjača reprezentacija na svetu"

"Pre nego što je održan žreb, mislila sam da je Rusija tim koji želimo da izbegnemo. Ali, ako Kim bude igrala, Belgija će verovatno biti najjača reprezentacija" rekla je Ana Ivanović.

Treća teniserka Srbije Bojana Jovanovski je istakla da je jedina prednost Belgije u činjenici da igraju kod kuće.

"Bilo koga da smo izvukli ne bi nam bilo lako. Najbitnije je to što smo mi u punom sastavu i to me čini jako srećnom. Belgija svakako nije lak protivnik. Jedina njihova prednost je možda to što se igra u Belgiji. Videćemo šta će biti, ali mi smo spremni", rekla je Jovanovski.

Aleksandra Krunić je naglasila da naš tim "posle dugog puta do Svetske grupe treba da iskoristi šansu".

"Belgija nije najslabiji tim koji smo mogli da izvučemo, ali u svakom slučaju, nema slabih timova u Svetskoj grupi. Svi su jaki i svi su tu sa istom željom - da osvoje titulu. To je i deviza našeg tima, naš cilj kome smo maksimalno posvećene", poručila je Krunić.

Ona je napomenula da je "sada rano govoriti i prognozirati ishod meča sa Belgijankama, jer se još ne zna ko će igrati sa njihove strane".

"Što se mene tiče, mislim da je najvažnije da ove godine steknem sigurnost i što više iskustva, popravim singl renking i udjem u taj meč sa samopouzdanjem i verom u sebe", rekla je Aleksandra Krunić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu